· 

Voorbeschouwing Kampioenspoule

Team 1 heeft vriend en vijand verrast door als promovendus de traditionele top vijf te doorbreken. HBV boekte fantastische resultaten in de Eerste Fase, wat resulteerde in een top 5 notering.

Derhalve mag HBV in de Tweede Fase uitkomen in de Kampioenspoule. Als nummer 5 van de reguliere competitie starten de Horinezen met 1 bonuspunt. Dat betekent wel direct een kleine achterstand op de concurrentie.


HBV komt in de Kampioenspoule uit tegen de topclubs Velo, Almere, Duinwijck en DKC. 

Tegen nummer 1 Velo werd verrassend genoeg het beste resultaat geboekt in de Eerste Fase. In Wateringen werd met 4-4 gelijk gespeeld.

Tegen DKC en Almere werd met 6-2 verloren, beiden in een uitwedstrijd.

Alleen tegen Duinwijck speelde HBV al een thuiswedstrijd. In de beslissende wedstrijd om de Kampioenspoule verloor HBV nipt met 3-5 van de Haarlemmers.

HBV zal in de Kampioenspoule tegen elk team een thuis- en een uitwedstrijd spelen. Om de play-offs te bereiken voor het Landskampioenschap, zal team 1 bij de top 3 moeten belanden na 8 wedstrijden.

En dat is waar HBV voor gaat strijden. Met een volledige en geheel fitte selectie gaat HBV de Kampioenspoule in en kan daarmee tegen elk team verrassen. In de Eerste Fase was het nog even wennen aan het niveau en aan elkaar, maar in de Kampioenspoule zal HBV geen enkel punt cadeau geven.

Wij hopen dat alle HBV-ers team 1 komen aanmoedigen bij hun thuiswedstrijden. Op de zondagmiddagen van 9 december, 6, 13 en 20 januari om 14:00 hopen wij op uw support te kunnen rekenen.