· 

Tussenstanden HBV teams

De eerste competitiehelft zit er op. We kunnen de balans opmaken voor de HBV-teams en in de meeste gevallen ziet dat er gunstig uit!

Team 1 heeft de Kampioenspoule bereikt en daarover viel reeds meer te lezen op de website.
Maar hoe staan team 2 t/m 8 er eigenlijk voor?

Victor HBV 2 kende een verrassend goede start en stond zelfs even bovenaan in de Eerste Divisie. De promovendus speelde daarna echter tegen een aantal sterkere teams en gleed af naar de lagere regionen.

 

In deze poule zitten de teams ontzettend dicht bij elkaar. Team 2 heeft al een wedstrijd in de 2e helft gespeeld en won deze belangrijke wedstrijd tegen Van Zijderveld met 3-5. De Amstelveners lijken daardoor te gaan degraderen, maar HBV is nog allerminst veilig, want ook de nummer 9 uit de poule wacht degradatie. Voorlopig op een keurige 7e plaats en hopelijk kan team 2 dit vasthouden!

HBV 3 kende een uitstekende start van de competitie. Alle tegenstanders in de Derde Divisie werden met ruime cijfers verslagen, totdat in de laatste wedstrijd achtervolger Martinus op het programma stond. In een spannende wedstrijd werd met 3-5 verloren.

 

Dit betekent dat het 3e team in de tweede helft van de competitie flink aan de bak moet om de voorsprong op Martinus vast te houden. Het verschil op de nummer 2 lijkt veel, zeker doordat team 3 al een wedstrijd meer heeft gespeeld, maar om het kampioenschap binnen te slepen zullen de HBV-ers geconcentreerd moeten blijven spelen en ruime overwinningen moeten blijven boeken.

Team 4 trof in de eerste paar wedstrijden direct de sterkste tegenstanders. Hierdoor kwam het team onderaan te staan en moesten alle zeilen bijgezet worden. Mede door blessureleed werd een beroep gedaan op spelers uit het andere Derde Divisie team. 

Door drie overwinningen op rij steeg HBV direct naar de vijfde positie in de Derde Divisie. Nu staat het team op een veilige afstand van de degradatiezone en hopelijk weten ze dit zo vast te houden.

Team 5 doet het prima in de Vijfde Divisie. In dit team staat gezelligheid bovenaan, maar dat de spelers goed kunnen badmintonnen werd in de eerste helft bewezen. Alleen koploper Upsilon was duidelijk een maatje te groot. Maar mede door de een ruime overwinning op Hoogkarspel verzamelde team 5 zoveel punten, dat het nu 3e staat.

In de tweede helft blijft het zaak om punten te blijven pakken. Wellicht kan het verlies tegen de nummer 4 Vennewater gerevancheerd worden, en wie weet kan team 5 verrassen tegen Sparta en Upsilon?

HBV 6 heeft moeite gehad om in de eerste seizoenshelft met het volledige team te spelen. Blessures en ziekte gooiden wat roet in het eten. Des te knapper is het dat het team bovenin meedoet en strijdt om het Kampioenschap met Vennewater en Sparta.

 

Het 6e team won knap van Sparta met 5-3 en hield Vennewater op 4-4. Beide keren was het team niet compleet, dus wie weet wat er in de tweede seizoenshelft mogelijk is. De stand geef een wat vertekend beeld, maar de verschillen zijn zeer klein. Kan team 6 het Kampioenschap in deze poule binnen slepen?


Team 7 heeft een zwaar seizoen. Mede door blessures heeft het team in de start niet in de gewenste opstelling kunnen spelen. In dit team spelen de jongelingen uit de J1 ook mee, om ervaring op te doen bij de senioren. Zij hadden het zoals verwacht zwaar in de eerste seizoenshelft, maar de ervaring leert dat de jeugd het in de tweede seizoenshelft vaak beter doet, vanwege gewenning aan het niveau. 

 

De uitslagen zijn soms ook behoorlijk vertekend. Zo verloor team 7 de laatste wedstrijd met 7-1 van de Flinters, waarbij maar liefst 6 drie-gamers werden verloren. Er zit dus zeker meer in, en wie weet kan het team nog dichter naar de 7e plaats toe komen?


Ook bij HBV 8 wacht men nog op de eerste winstpartij. Het gelijkspel tegen Swish was al behoorlijk fijn, hoewel er misschien nog wel meer in had gezeten. Het team speelt elke week fanatiek en strijdt hard voor de punten. Gezien de goede spirit en de gedrevenheid zullen de punten in de tweede helft van het seizoen echt nog wel komen.

 

De 13 punten uit de eerste helft moeten zeker geëvenaard worden en wellicht is 30 punten een mooie doelstelling om in totaal op uit te komen. Op naar de eerste overwinning!