· 

Finn en Madouc in actie op WJK

Deze week wordt het belangrijkste jeugdtoernooi van de wereld gehouden in Canada. En maar liefst twee HBV-ers komen in actie op de Wereld Jeugd Kampioenschappen: Finn Achthoven en Madouc Linders.

 

Afgelopen week speelden zij mee in het landentoernooi, waarin Nederland uiteindelijk 29e werd. Hieronder een verslag van Finn zelf over de verrichtingen in het teamtoernooi.

 

Vandaag start het individuele toernooi. Finn komt in actie in het enkelspel. Madouc zal enkelen, dubbelen met Meike Versteeg en mixen met Gijs Duijs. Succes HBV-ers!


Nadat we zijn aangekomen in Canada hadden we 2 dagen rust om te wennen aan het ritme hier in canada en om te trainen in de hal waar we in spelen.

 

De eerste teamwedstrijd begon maandag en we moesten tegen Hong Kong waar we helaas met 4-1 van hadden verloren. Ikzelf had niet gespeeld tegen Hong Kong. De dag erna moesten we tegen New-Zeeland waar we spannend met 3-2 van wonnen en ook in die teamwedstrijd speelde ik niet mee.

 

We waren dus tweede geworden in de poule en moesten toen tegen Duitsland. Ik mocht dit keer wel meespelen maar heb helaas verloren en ons team heeft ook verloren met 3-1.

De dag daarna moesten we tegen Ukraine en verloren helaas met 3-1. Het waren spannend wedstrijden maar het ging allemaal net de verkeerde kant op!

 

De volgende wedstrijd was tegen Zuid-Afrika waar we met gemak met 3-0 van wonnen waaronder ook mijn single! En de laatste wedstrijd was tegen Kenia waar we wederom met 3-0 van hebben gewonnen.

 

We zijn met het team uitendelijk 29ste geworden van de ongeveer 50 landen. En nu kunnen we volop focussen op het individuele toernooi!!

 

-Finn