· 

Uitslagen speelweek 5

Eerder was al op de site te lezen dat HBV 1 met 3-5 verloor van Duinwijck, maar zich wel plaatste voor de Kampioenspoule.

 

De overige teams speelden op zaterdagmiddag hun wedstrijden. Hierbij een samenvatting:

 

  • Victor HBV 2 had een aantal verliezen achter elkaar geleden en daar moest tegen Velo 3 verandering in komen. Jessica werd als versterking meegenomen en won haar dubbel met Michele en de single. Ook de mannendubbel van Nick en Joey werd in twee gelijkopgaande games gewonnen. Joey en Michele pakten het vierde punt in hun gemengddubbel en daar bleef het helaas bij. Door het gelijkspel staat het tweede team op de 8e plaats, net voldoende voor handhaving.
  • HBV 3 bond Swish 1 aan de zegekar. Het vlaggenschip uit Krommenie had tot dusver uitstekend gepresteerd, dus het derde team was gewaarschuwd. Met invalster Sanne werden echter bijna alle partijen gewonnen, op de damesdubbel in verlenging in de derde game na. Door de 7-1 zege gaat HBV 3 fier aan kop in de 3e divisie.
  • HBV 4 had nog geen overwinning geboekt, maar daar kwam tegen Houten duidelijk verandering in. Er werd op het scherpst van de snede gespeeld en met veel vechtlust en teamspirit werd een 7-1 overwinning geboekt. Hierdoor komt het team eindelijk van de vervelende laatste plaats af.
  • HBV 5 was zeer content met de terugkeer van Romy op de baan. Ook onze schreidsrechter-in-opleiding Maarten speelde weer eens een potje mee en samen wonnen zij zowaar het gemengddubbel. Daarnaast werden nog 4 andere partijen overtuigend gewonnen en zo stond de 5-3 winst op het scoreblad.
  • HBV 6 stond er uitstekend voor na de singles, want het stond maar liefst 5-1 tegen Swish. Helaas werden beide gemengddubbels verloren en kon HBV dus niet verder uitlopen op de concurrentie. Desondanks staat het zesde team bovenaan in de 5e divisie met 2 punten voorsprong op Sparta en Vennewater. Dit belooft een heel spannende poule te worden.
  • HBV 7 had ook een terugkeer van een oude bekende en als vanouds won Annelies haar dubbelpartij met Annamarie en ook haar mix met John. Het derde winstpunt kwam op naam van Annamarie in haar singlepartij. Voor de invallende jeugdspelers niets meer dan lof. Zij groeien met de week en zullen zeker meer en meer punten gaan pakken.
  • HBV 8 speelde een aantal fantastisch spannende potten tegen Swish. Hoewel het team onderaan staat in de zevende divisie, blijven ze optimistisch en strijden voor ieder punt. Dat resulteerde zaterdagmiddag in een prima gelijkspel, waarbij een pluim gegeven kan worden aan invaller Karin, die normaal bij de recreanten speelt.