· 

Megan pakt brons op EK

Megan Hollander van HBV deed afgelopen week mee met de Europese Kampioenschappen Para-Badminton in Frankrijk.

 

Megan speelde in het damesenkelspel en had daar gelijk een pittige tegenstandster in de poule. Ze verloor nipt in drie games van de Turkse Zehra Baglar. Haar tweede partij moest gewonnen worden om nog door te gaan. Deze speelde ze tegen de Deense Julie Thrane, die in 2015 nog Wereldkampioen werd. Megan liet haar progressie zien en won voor het eerst in haar carrière van de Deense.

 

Als tweede in de poule mocht Megan door naar de kruisfinales. Hierin speelde ze tegen de topfavoriet Cathrine Rosengren. In de eerste game kon Megan het de Deense nog lastig maken, maar in de tweede game was Rosengren een maatje te groot. Zij werd uiteindelijk ook Europees Kampioen.

 

Een prachtige bronzen medaille voor Megan, die haar weer een boost geeft voor de komende periode. Namens heel HBV gefeliciteerd met deze mooie prestatie!