· 

HBV wint met 1-7 bij TFS

Na een reeks nederlagen was het eerste team van HBV afgezakt naar de 5e plaats in de Eredivisie. Met het behalen van de Kampioenspoule als doelstelling, moest deze vijfde plek met hand en tand verdedigd worden.

 

Concurrenten Van Zijderveld en Amersfoort kwamen steeds dichterbij en naderden HBV tot op vier punten. Dit weekend was een cruciaal weekend voor HBV, waarin tegen TFS Barendrecht de ommekeer gemaakt moest worden. 

 

HBV was bijna op volle sterkte, alleen speler/coach Dennis Lens was afwezig. Gelukkig hebben we voldoende heren om dit op te vangen én in Serge Mayer een uitstekende assistent-coach die vanavond tegen Barendrecht de leiding had.


Vanwege het ontbreken van Dennis, speelde Ruben vanavond met Niels. De twee hadden pas één keer samen gespeeld, dus van te voren werd een zware pot verwacht tegen de gebroeders Joran en Ruben Kweekel. Makkelijk werd het zeker niet, maar verrassend pakten de Horinezen de eerste game met 19-21. Dit gaf vleugels en de HBV-ers wonnen de tweede game zowaar met 15-21. Een belangrijk eerste punt!

 

Iris en Jessica zijn nog steeds ongeslagen als dubbelkoppel en gaven in Barendrecht hun tegenstanders geen enkele kans. Met tweemaal 14-21 werd het tweede punt binnengeslagen.

 

Dave mocht vervolgens als 1e heer verrassend aantreden tegen Tom Blinde. Verwacht werd dat voormalig Nederlands Jeugd Kampioen Joran Kweekel werd ingezet in het enkelspel, maar niets bleek minder waar. Dave had het tegen Blinde echter niet gemakkelijk en verloor de eerste game. In de tweede game wist Dave er na een verlenging een derde game uit te slepen. In deze beslissende game was Dave net iets sterker en sloeg zo nog een belangrijk punt voor HBV binnen.

 

Madouc had tegelijkertijd een gemakkelijke pot en won in twee games. Vorige week maakte Madouc haar debuut voor HBV, en dat was niet makkelijk na een lange terugvlucht. Vandaag dus het eerste winstpunt van Madouc voor HBV; dat er maar vele mogen volgen!

 

Chloe had net als Madouc een gemakkelijke single en won in twee games van Hanna Couwenhoven, 11-21, 15-21. Zodoende stond er al een 0-5 voorsprong voor HBV op het scorebord.

 

Niels speelde als laatste single tegen Ruud Nagel en daar werd een zware pot verwacht. Nagel verraste begin dit jaar nog op het NK door de halve finale te halen in het enkelspel. De HBV-er bleek vanavond gelukkig nog net iets sterker en dat resulteerde in een 19-21, 17-21 winst. 0-6!

 

Ruben en Iris maakte het zevende punt op rij door eenvoudig te winnen van Ruben Kweekel en Pascalle van Nielen-Janssen. Met 10-21 en 14-21 werd het 0-7 voor HBV, geweldig!

 

Joran Kweekel en Kristey Latukolan waren vervolgens in drie games te sterk voor Dave en Jessica en zo pakte TFS Barendrecht toch nog 1 punt. 


De 1-7 overwinning was natuurlijk al voldoende reden tot vreugde, maar de avond werd nog mooier voor HBV. Concurrent Amersfoort verloor met 2-6 van DKC en concurrent Van Zijderveld verloor met 3-5 van Roosterse. 

 

Door deze uitslagen staat HBV nu op de vierde plaats, met maar liefst 8 punten voorsprong op nummer 6 Van Zijderveld. De Kampioenspoule is dus binnen handbereik voor de Hoornse debutanten. Alleen als HBV met 0-8 verliest van Duinwijck en Van Zijderveld met 8-0 wint (van koploper Velo) zal HBV naar de Handhavingspoule verwezen worden.

 

Kortom: volgende week tegen Duinwijck is 1 punt voldoende om de Kampioenspoule te bereiken. Dat zou natuurlijk al een geweldige prestatie op zich zijn. Zaterdag 3 november, om 19.00 in onze eigen sporthal. Moedig onze toppers aan richting de Kampioenspoule!