· 

HBV verliest met 6-2 van Almere

Het eerste team van HBV zit even in een mindere periode. Tegen DKC en Van Zijderveld werd de afgelopen weken verloren en ditmaal was BV Almere met 6-2 te sterk. Geen schande om van deze tegenstanders te verliezen, maar om de Kampioenspoule te behalen zullen de komende twee wedstrijden nog een flink aantal punten moeten worden gewonnen.

 

Tegen BV Almere speelden Ruben Wijnands en Iris Tabeling niet mee. Finn Achthoven mocht zijn debuut maken in de Eredivisie. Ook Madouc Linders speelde voor de eerste keer mee. Zij kwam die ochtend net terug van de Youth Olympic Games uit Buenos Aires. Uiteraard was zij vermoeid van de reis, maar omdat de punten broodnodig zijn in deze fase, besloot de technische staf haar toch in te zetten.


De dubbels brachten HBV helaas niet wat vooraf was gehoopt. Dennis en Dave startten nog sterk door de eerste game te winnen. Daarna begonnen de Almeerders de overhand te krijgen en zodoende wonnen Leon Nottelman en Dave Khodabux in drie games. 

 

Jessica en Madouc mochten het opnemen tegen invalsters Gita Djajawasita en Rosalie Teuben. Almere was niet op volledige sterkte en speelde met een aantal invallers. Hierdoor leken er kansen voor HBV, maar dat Almere een brede selectie heeft met Eredivisie-waardige invallers werd al snel duidelijk. Madouc en Jessica dubbelden voor het eerst dit seizoen samen en dat was natuurlijk even wennen. Daarnaast zal ook de vermoeidheid bij Madouc hebben meegespeeld en aldoende werd er in twee krappe games verloren, 21-19, 21-18.

 

Aram Mahmoud van Almere is een zeer sterke speler. Om toch een punt te pakken in de herensingles, werd Niels als tweede heer ingezet. Helaas bleek Almere dit trucje te hebben doorzien en plaatsten ook zij Aram als tweede heer. Niels verraste nog door de tweede game in verlenging te pakken, maar in de derde game had hij weinig in te brengen.

 

Chloe speelde tegen de jonge invalster Diede Odijk, die zich in een razend tempo ontwikkelt. Chloe won de eerste game, maar in de tweede game pakte de Almeerse brutaal de winst. Gelukkig kon de HBV-speelster in de derde game orde op zaken stellen en zo pakte Chloe met een 21-10 het eerste punt voor HBV.

 

Finn maakte vervolgens zijn debuut in de Eredivisie en mocht aantreden tegen de ervaren Leon Nottelman. De Almeerder speelt gewoonlijk in de 1e divisie, maar dat hij jarenlang met de top heeft meegedraaid was nog goed te zien. Finn vocht voor wat hij waard was, maar kon het Leon nooit echt moeilijk maken.

 

Madouc stond als tweede dame opgesteld, maar moest het opnemen tegen de sterkste dame van Almere, Amy Tan. Logisch dat Madouc, gezien het aantal vlieguren dat zij had gemaakt en de jetlag daarbovenop, geen vuist kon maken tegen haar voormalige clubgenoot.

 

HBV stond met 5-1 achter en de hoop lag op de mixen om het leed te verzachten. Dave en Jessica speelden tegen Aram Mahmoud en Rosalie Teuben en konden in de eerste game nog meekomen, getuige het 21-18 verlies. In de tweede game was het klasseverschil iets groter en werd met 15-21 verloren.

 

Chloe en Dennis moesten voor het laatste punt strijden en gezien de ontwikkelingen elders in Nederland bleek elk punt belangrijk. In een zinderende eerste game wonnen zij met 21-23 van Dave Khodabux en Amy Tan. In de tweede game hadden ze iets meer overwicht en wonnen met 15-21. 6-2.


Een ruime nederlaag tegen Almere is vervelend, maar gezien het ontbreken van Ruben en Iris en de niet complete fitheid van Madouc, wel enigszins te verklaren. Uiteraard was op meer gehoopt, zeker gezien ook Almere niet op volle sterkte speelde.

 

In de andere Eredivisie-wedstrijden boekte DKC een 5-3 overwinning op Van Zijderveld en daardoor komen de Hagenezen op gelijke hoogte met HBV op 30 punten. 

 

Amersfoort komt door de 6-2 overwinning op Roosterse op 26 punten, net zoveel als Van Zijderveld heeft. HBV heeft dus nog 4 punten voorsprong op de nummers 6 en die voorsprong is van groot belang om vast te houden om de Kampioenspoule te bereiken.

 

Volgende week speelt HBV tegen TFS in Barendrecht en is het van cruciaal belang om de reeks nederlagen een halt toe te roepen. Een goed resultaat in Barendrecht kan de sleutel zijn voor het behalen van de Kampioenspoule.