· 

Team 1 zaterdag uit tegen Almere

HBV heeft twee nederlagen op rij geleden (2-6 uit bij DKC en 5-3 thuis tegen Van Zijderveld) en zal daar dit weekend verandering in willen brengen tegen BV Almere. De Flevolanders staan op de 3e positie, dus absoluut geen gemakkelijke tegenstander om het tij tegen te keren.

 

BV Almere heeft al een aantal jaar een zeer sterke selectie. Aram Mahmoud is de winnaar van het Master Circuit in het mannenenkelspel en wat te denken van toptalent Amy Tan die dit jaar in de Eredivisie debuteert, maar al een uitstekende indruk achterlaat. De Almeerders stonden twee jaar op rij in de finale om het Landskampioenschap, maar verloren deze tweemaal. Driemaal is scheepsrecht?

 

Het wordt een bijzonder speelweekend in de Eredivisie. Toevalligerwijs speelt de nummer 1 van de ranglijst tegen de nummer 2, de nummer 3 tegen de nummer 4, enzovoort. Duinwijck en Velo zullen gaan strijden om de eerste plaats in de poule, om zodoende 5 bonuspunten mee te nemen naar de tweede fase. HBV en Almere staan nog redelijk veilig op de vierde en derde positie, maar hebben nog wel degelijk een flink aantal punten nodig om zich te verzekeren van de Kampioenspoule.

 

Daaronder zal de strijd losbarsten om de felbegeerde vijfde plaats. DKC (5e) en Van Zijderveld (6e) staan slechts twee punten van elkaar af en zullen in Amstelveen alles uit de kast halen om de Kampioenspoule te bereiken. Roosterse en Amersfoort staan met 20 punten op een kleine achterstand, maar als één van deze ploegen een ruime overwinning boekt, komt de Kampioenspoule toch weer dichterbij. 

 

Een zeer spannend weekend dus en we hopen dat HBV een mooi resultaat mee terug kan nemen vanuit Almere. De wedstrijd in Almere start om 19.00.