· 

Van Zijderveld te sterk voor team 1

Vorige week verloor HBV voor het eerst een wedstrijd, namelijk tegen DKC. Om de positie in de begeerde top 5 vast te houden, moest dit weekend een goed resultaat worden neergezet tegen Van Zijderveld. De Amstelveners staan op de zesde plaats en willen uiteraard net zo graag als HBV naar de Kampioenspoule.

 

HBV was helaas niet op volle sterkte. Iris Tabeling speelde een competitiewedstrijd in Zwitserland en Madouc Linders is naar Buenos Aires voor de Youth Olympic Games.Dat Van Zijderveld graag naar de Kampioenspoule wil, werd al snel duidelijk. Voormalig Europees en meermalig Nederlands Kampioen Yao Jie speelt dit seizoen in Amstelveen en daarnaast heeft Van Zijderveld de ijzersterke Iben Bergstein uit Denemarken in de gelederen. 

 

Maar helaas moest HBV ook ontdekken dat Eric Pang dit jaar voor Van Zijderveld in actie komt. De echtgenoot van Yao Jie was van 2009 tot en met 2015 Nederlands Kampioen in het mannenenkel. Eric Pang maakte uitgerekend tegen HBV zijn debuut dit seizoen voor Van Zijderveld.

 

Gelukkig hebben wij met Dennis ook een voormalig Nederlands Kampioen en dan wel in het dubbelspel. Samen met Ruben mocht hij de strijd aangaan tegen Eric Pang en Leon Ham. Dat dubbelen iets heel anders is dan enkelen werd duidelijk en de dubbelspecialisten van HBV wonnen met tweemaal 21-16.

 

Sanne mocht haar debuut maken in het eerste team en deed dat samen met Marsha, de vrouw die juist het vaakst in het eerste van HBV heeft gespeeld. Hoewel de twee HBV-ers vol strijdlust waren, konden ze geen vuist maken tegen Linda Chen en Yao Jie en werd met 11-21 en 15-21 verloren.

 

Dave kwam vervolgens in actie tegen Thomas Sibbald. In de eerste game was het nog spannend en werd nipt met 19-21 verloren. Maar in de tweede game werd Dave overklast en werd met 9-21 de 1-2 voorsprong Van Zijderveld werkelijkheid.

 

Chloe mocht aantreden tegen Iben Bergstein, een nieuw gezicht in de Eredivisie dit seizoen. De Deense heeft tot nu toe al haar single-partijen gewonnen en daar kwam tegen HBV helaas geen verandering in. Met 18-21 en 13-21 ging de winst naar Van Zijderveld.

 

En toen had Niels de eer om tegen Eric Pang te spelen. De HBV-er streed voor wat hij waard was, maar Pang was duidelijk een maatje te groot. Met 11-21 en 14-21 kwam Van Zijderveld op een ruimte 1-4 voorsprong en dreigde een monsterscore.

 

Vervolgens mocht Jessica aantreden tegen Yao Jie en daar werd vooraf niet gerekend op een punt. Dat punt ging toch naar HBV, maar helaas niet op een fijne manier. Yao Jie moest in de eerste game al opgeven vanwege een blessure. Namens HBV een goed herstel gewenst. Tussenstand: 2-4.

 

De mixen konden er nog een gelijkspel uit slepen en daar werd dan ook volop voor gestreden. In beide eerste games van de mixen werd echter in een verlenging verloren en HBV moest vrezen voor een ruim verlies. Dave en Jessica verloren hun eerste game met 21-23 van Leon Ham en Iben Bergstein, maar wonnen de tweede game eenvoudig met 21-10. Dan zou je zeggen: doorpakken in de derde game, maar helaas is dat nog niet zo gemakkelijk. Met 15-21 werd verloren en daarmee pakte Van Zijderveld sowieso de overwinning in de teamwedstrijd.

 

Ruben en Chloe wisten gelukkig de pijn te verzachten. De eerste game werd nog verloren met 22-24, maar daarna waren ze een stuk sterker en versloegen Thomas Sibbald en Linda Chen met 21-10 en 21-19.


Tegen een Van Zijderveld in deze sterke formatie is een 3-5 verlies uiteraard geen schande. Wel betekent het dat de Amstelveners nu nog maar 5 punten achter staan op HBV (28 om 23 punten), met DKC op de vijfde plaats ertussenin met 25 punten. Het belooft nog een uitermate spannend slot te worden in de eerste fase, want het kan nog alle kanten op.

 

HBV speelt over twee weken tegen AviAir Almere, dat de derde plaats van HBV heeft overgenomen. Daarna sluit HBV de eerste fase af tegen TFS Barendrecht (9e) en Duinwijck (2e). Geen gemakkelijke wedstrijden, maar ook DKC en Van Zijderveld hebben nog pittige wedstrijden voor de boeg, waaronder een onderling duel.