· 

HBV wint met zevenklapper van Smashing

De Hoornse equipe is het dubbelweekend uitstekend begonnen. Door Smashing Wijchen met maar liefst 7-1 te verslaan, staat HBV weer bovenaan in de Eredivisie. Gemakkelijk ging het niet, getuige de vier drie-gamers die nodig waren om tot winst te komen.

 

HBV startte met een compleet team. Iris was weer aanwezig en Madouc is aan de betere hand, maar werd uit voorzichtigheid nog niet opgesteld. Dennis en Ruben mochten als eerste de baan op. Vanuit Smashing werden Luuk van Renswouw en Brandon Bessem opgesteld in het mannendubbel. De Geldenaren gaven de Horinezen goed partij en in de eerste game ging het lange tijd gelijk op. Het was stuivertje wisselen tot het einde van de game, toen HBV plots een aantal punten op rij pakte, 21-18. Ook de tweede game gaven de jongelingen van Smashing nog goed partij, maar Dennis en Ruben zetten met 21-17 de 1-0 op het bord.

 

Iris en Jessica waren later begonnen, maar inmiddels al weer klaar met het vrouwendubbel. In twee vlugge games konden Lieke Maes en Maureen Zewald geen antwoord geven op de Hoornse kracht: 21-11 en 21-8, en zodoende 2-0.

 

Dave startte vervolgens zijn wedstrijd tegen Yannic Smeets. Voortvarend werd de eerste game binnen gehaald met ruime cijfers: 21-13. In de tweede game keek Dave al snel tegen een achterstand aan en deze kwam hij niet meer te boven: 17-21. Een spannende derde game, maar de HBV-er wist hem tot een goed einde te brengen: 21-18 en daarmee 3-0!

 

Chloe verloor de eerste game net aan met 21-19 van Maureen Zewald. Tot nu toe is Chloe nog ongeslagen in het enkelspel en ze moest er dus hard voor werken om deze status te behouden. Met veel vechtlust kreeg ze dit voor elkaar: met 21-17 en 21-16 pakte ze de twee volgende games en behaalde zo haar vierde single-winst op rij binnen.

 

Niels wist de eerste game eenvoudig te winnen van Luuk van Renswouw, maar de Smashing-speler wilde van opgeven niets weten. Met maar liefst 22-24 in de verlenging werd de tweede game door Niels verloren en moest er een derde game aan te pas komen. Met 21-15 sloeg de HBV-er de partij binnen en zo was de winst reeds een feit: 5-0.

 

Jessica zag dat Niels een uitermate spannende verlenging speelde in de tweede game en dacht: dat kan spannender! Ze verloor de eerste game met 18-21 van Denise Hall. In de tweede game genoot het publiek volop van prachtig spel en een bizarre ontknoping: de verlenging duurde en duurde en uiteindelijke pakte Hall, met de maximale score van 30 punten tegenover 28, de game en de partij naar zich toe. 

 

Men hoopte uiteraard dat het bij deze verliespartij kon blijven en daarvoor moesten Dennis en Iris als eerste voor aan de bak. Met 21-13 en 21-19 werd het zesde punt binnengeslagen tegen Brandon Bessem en Ella Peters. Ruben en Chloe hadden drie games nodig tegen Roy Reijbroek en Lieke Maes, maar met 21-17, 18-21 en 21-18 viel het kwartje de goede kant op.


Door de 7-1 winst deelt HBV nu de koppositie met Duinwijck met 23 punten. Natuurlijk een prachtige positie, maar HBV is zich bewust dat dit pas een tussenstand is na vier wedstrijden. Vandaag wacht een uiterst belangrijke partij tegen DKC in Den Haag. De Hagenezen staan momenteel met 13 punten in het 'rechterrijtje' en zullen er alles aan doen om hun eerste overwinning te behalen om richting de top 5 te gaan.