· 

HBV hard onderuit tegen DKC: 6-2

Waar HBV gisteravond nog in een jubelstemming was door de 7-1 winst tegen Smashing, zo sloeg de stemming om tegen DKC in Den Haag. Met 6-2 werd HBV verslagen en moest het de eerste nederlaag van het seizoen incasseren. Voor DKC was het juist de eerste overwinning.

 

HBV trad aan in een incompleet team, zonder Dennis Lens en Madouc Linders. Voor DKC was het juist het eerste weekend dat het team compleet was. En als dat het geval is, dan is DKC een serieuze titelkandidaat.


Er werd gestart met de mannendubbel. Dave stond ditmaal aan de zijde van Ruben en in de eerste game wisten zij het Michiel Kruijt en Thomas Wijers nog behoorlijk moeilijk te maken. In de tweede game lieten de DKC-ers zien een maatje te groot te zijn en werd kansloos verloren.

 

Iris en Jessica scoorden het eerste punt van HBV binnen tegen Marlies Baan en Alyssa Tirtosentono (vorige week tweede in de mix op het EJK). De HBV-dames lieten zien waarom ze dit seizoen nog ongeslagen zijn en wisten in twee games de klus te klaren en brachten de stand op 1-1.

 

Vervolgens gingen de dames de baan op voor hun single-partijen en daarvan werd vooraf gehoopt op punten. Chloe had niet de minste opponent: Marlies Baan. Het momentum leek in het voordeel van de jonge Hoornse: zij was nog ongeslagen in de Eredivisie en Baan had de laatste twee wedstrijden in het enkelspel verloren. Het werd een spannende pot en net als gisteravond maakte Chloe een 1-0 achterstand in games goed door de tweede game te winnen. In de derde game was het toch de DKC-speelster, gesteund door het thuispubliek, die de winst naar zich toe trok.

 

Gelukkig trok Jessica vervolgens de stand weer gelijk. DKC heeft geen vaste tweede single-dame naar het lijkt en elke week krijgt een jonge speelster de kans om in de Eredivisie uit te komen. Jessica kreeg veel tegenstand van Charissa Kuiper, maar met tweemaal 19-21 ging de winst naar HBV en daarmee werd het 2-2 gelijk.

 

Daarna ging het minder voor HBV en moet eerlijk gezegd worden dat DKC in de meeste partijen een klasse beter was. Dave trof Nederlands Kampioen Mark Carljouw en daar viel voor de HBV-er weinig eer te verdienen. De Zuid-Hollander was met tweemaal 21-6 veel te sterk.

 

Niels zou eigenlijk tegen Thomas Wijers spelen en daar had HBV wellicht kans op een punt, omdat de DKC-er tot nu toe nog geen single-partij heeft gewonnen dit seizoen. Wijers raakte echter geblesseerd in het mannendubbel en daardoor werd hij verrassend vervangen door Robin Tabeling. Het broertje van onze eigen Iris is Nederlands Kampioen Mannendubbel en Gemengddubbel en in de single wordt hij gewoonlijk niet ingezet. Maar net als zijn zus Iris bij de kick-off tegen Roosterse, verraste hij door zijn enkelpartij te winnen. Met 21-19 en 21-9 werd Niels verslagen.

 

Niels en Chloe vormden samen een nieuw koppel in het gemengddubbel. Maar tegen de ervaren Michiel Kruijt en diens talentvolle partner Alyssa Tirtosentono konden de HBV-ers eigenlijk niet in hun spel komen. Met 21-9 en 21-11 was het karwei vlug geklaard in Haags voordeel.

 

De laatste pot bracht meer spanning met zich mee. Ruben en Iris vormden door de afwezigheid van Dennis een koppel en brachten het Mark Carljouw en Daisy Bommeleyn behoorlijk lastig. De eerste game ging naar HBV met 16-21, maar vervolgens gingen de tweede en derde game verloren met 21-17 en 21-16.


Een teleurstelling voor HBV, maar het is totaal geen schande om te verliezen van één van de titelkandidaten die op volledige kracht acteerde. Daarnaast waren er zeker kansen in de single van Chloe en het gemengddubbel van Ruben en Iris en viel het vandaag net even niet de goede kant op.

 

Ondanks de nederlaag blijft HBV wel 3e in de Eredivisie met 25 punten. Duinwijck en Velo leiden de dans met 27 punten. Almere zit op de hielen met 23 punten, maar daarna een klein gaatje naar DKC met 19 punten en Amersfoort en Van Zijderveld op 18 punten.

 

HBV staat nu nog veilig in de felbegeerde top 5, maar heeft nog vier zware wedstrijden voor de boeg. Volgende week zaterdag treft team 1 thuis om 19:00 Van Zijderveld, die gedeeld zesde staan en er alles aan zullen doen om de top 5 in te komen. 

 

Sinds de play-off in 2016 is HBV - Van Zijderveld een echte kraker en met de Kampioenspoule als inzet wordt dit wederom een spektakel van jewelste. Komt dat zien!