· 

Finn en Chloe laten zich internationaal zien

HBV-ers Finn Achthoven en Chloe Mayer deden afgelopen weekend mee met de Yonex Belgian Junior. Op het internationale jeugdtoernooi speelden de HBV-ers tegen de jeugdselecties uit België en Duitsland.

 

Finn speelde in de mannensingle overtuigend en behaalde eenvoudig de derde ronde. Hierin speelde hij tegen de gedoodverfde titelfavoriet Julien Carraggi uit België. In twee games moest Finn zijn meerdere erkennen in de uiteindelijke winnaar van het toernooi.

 

In het gemengddubbel haalde Finn heel knap de halve finale same met Jaymie Laurens, door onder andere landgenoten Brian Wassink en Charissa Kuiper te verslaan. In de halve eindstreid was de spanning om te snijden. Tegen het Duitse koppel Sonnenschein/Michalski werd helaas net aan verloren in de verlenging van de derde game. Jammer dat er net geen finaleplaats in zat, maar een halve finale op een internationaal toernooi is zeker niet mis, gefeliciteerd!!

 

Chloe had geen mazzel met de loting in haar single. Ze trof meteen in de eerste ronde de Duitse Thuc Phuong Nguyen, die uiteindelijk de finale haalde. Chloe verloor in drie games.

Dezelfde Nguyen zorgde voor de uitschakeling van Chloe in de dubbel en de mix. In de dubbel speelde Chloe met Amy Tan en ook meteen in de eerste ronde vonden zij hun Waterloo tegen Nguyen en diens partner Michalski. Met 14-21 en 22-24 waren de Duitsers te sterk, die vervolgens het toernooi eenvoudig op hun naam schreven door alle games in twee ruime games te winnen.

 

In het gemengddubbel met Timo Stoffelen behaalde Chloe de kwartfinale. Wederom tegen Nguyen, die ditmaal met Kicklitz speelde. In een zinderende partij viel pas laat in de verlenging in de derde game de beslissing. Met een bizarre 27-25 ging de winst naar de Duitsers en was voor Chloe het toernooi klaar. En daar had HBV dan wel weer profijt van, want door de uitschakeling kon Chloe zaterdagavond meedoen tegen Amersfoort en zorgde ze voor twee overwinningspunten in de 5-3 gewonnen partij tegen Amersfoort.