· 

HBV verslaat Amersfoort met 5-3

Na een prima gelijkspel vorige week tegen Velo, wachtte dit weekend de confrontatie met BC Amersfoort. Al voor de seizoenstart stond deze wedstrijd rood omcirkeld in de agenda: om de Kampioenspoulete behalen zal met name Amersfoort moeten worden verslagen. De topclub uit de Keistad legde vorig seizoen namelijk beslag op de begeerde vijfde plaats na de eerste fase.

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen speelde HBV niet in de voltallige formatie. Madouc en Iris waren afwezig. Rosaline Tumewu en good-old Marsha van Beusekom waren opgeroepen als vervangers.


HBV had een moeilijke start van de avond. In de herendubbel werden de jonge spelers Niels en Ruben aan elkaar gekoppeld. In de eerste game pakte deze nieuwe formatiegoeduit.In de tweede en derde game bleken de gebroeders Koen en Rein Ridder toch een maatje te groot.

Rosaline en Marsha werden samen opgesteld in het vrouwendubbel. De jonge Amersfoortse dames Meike Versteeg en Renske Kwakkenbos waren in de eerste game duidelijk sterker. In de tweede game konden de twee HBV-iconen nog een beetje aanhaken, maar de winst ging naar Amersfoort.

Met een 2-0 achterstand gingen we de singles in en daar werd vooraf gedacht dat de punten gepakt konden worden. En dat bleek.
Eerst mochten Dave en Jessica de baan op voor hun enkelpartijen. Dave speelde tegen Harald Hiemstra en Jessica tegen Mireille van Daal. Beiden verloren de eerste game met dezelfde cijfers: 21-23. Men begon al te vrezen voor het eerste verlies dit seizoen, maar de HBV-ers rechtten hun rug en kwamen goed terug. Zowel Dave als Jessica won in drie games de partij en zodoende was de stand gelijk: 2-2.

Niels was vervolgens te sterk voor Rein Ridder in twee ruime games. Een gedecideerde overwinning voor de jonge HBV-er.
Over talenten gesproken, Chloe is net als Jessica nog ongeslagen dit seizoen in het enkelspel. En daar kon Meike Versteeg geen verandering in brengen. In twee games ging de winst naar HBV en daar was zowaar een fantastische 4-2 voorsprong.

Tot slot werden de gemengddubbels gespeeld. Dave en Jessica mochten weer tegelijk spelen, maar ditmaal op dezelfde baan en met elkaar. Ze waren helaas niet opgewassen tegen de ervaren Koen Ridder en Renske Kwakkenbos. 

Vincent de Vries van Amersfoort speelde alleen de laatste partij van de avond en hij kon er samen met Mireille van Daal nog een gelijkspel uit halen voor Amersfoort. Maar daar wilden HBV-ers Ruben en Chloe niets van weten. In twee spannende games werd de felbegeerde winst binnen geslagen: 5-3!

HBV staat door deze winst nu gedeeld tweede in de Eredivisie. Duinwijck won met maar liefst 7-1 van Smashing, dus de Haarlemmers liepen iets uit op de Horinezen.

Volgende week speelt HBV een dubbelweekend en daar zullen weer belangrijke punten gepakt moeten worden. Team 1 treft de nummers 8 en 10 in de huidige stand, te weten DKC en Smashing.

Maar de positie op de ranglijst zegt na drie wedstrijd zeker nog niet alles. Smashing heeft een zeer getalenteerde ploeg. En de ranking van DKC is behoorlijk vertekend, omdat de Haginezen al twee topclubs hebben getroffen en daarnaast nog niet altijd over hun gehele selectie hebben kunnen beschikken.

Komt dat zien: volgende week zaterdag speelt HBV om 19.00 thuis tegen Smashing. De volgende dag wordt in Den Haag om 14:00 tegen DKC gespeeld.