· 

HBV houdt Velo op 4-4

HBV trad zaterdagavond aan tegen Velo. In Wateringen mochten de Horinezen aan de bak tegen de nummer twee van de Eredivisie. HBV zelf stond eerste op de ranglijst dankzij de 7-1 overwinning op Roosterse bij de kick-off. Lukte het de Horinezen om deze goede start een passend vervolg te geven?

 

Jazeker! Na een spannende sportavond, met spectaculair badminton, trokken de HBV-ers er een gelijkspel uit tegen de topploeg van Velo. Eerlijkheid gebied te zeggen dat Velo niet op volle kracht aantrad, maar HBV nam meer punten mee naar huis dan de Wateringers vooraf hadden gehoopt.


Boven vlnr: Ruben Wijnands, Dave Veerman, Niels Veenstra, Dennis Lens, Serge Mayer

Onder vlnr: Jessica Ottenhoff, Chloe Mayer, Iris Tabeling, Madouc Linders


Vanuit Hoorns perspectief werd het tegen Velo een 'ladies night'. De punten kwamen namelijk uit de damespartijen: de damesdubbel en twee damessingles werden gewonnen. Ruben wist als enige heer een punt binnen te slepen, samen met Chloe in het gemengddubbel.

 

Ruben en Dennis openden de avond met een zware pot tegen Alex Vlaar en Jim Middelburg. De Velo-ers waren duidelijk een maatje sterker. Met ongelooflijk vlugge racketvaardigheid en keiharde smashes was het eerste punt in twee games voor Velo.

 

Jessica en Iris maakten er een prachtige partij van tegen Myke Halkema en Dorien Lups. Lange rally's volgden elkaar op en een tactisch spel volgde. Jessica blonk verdedigend uit, zelfs de hardste smashes werden prachtig geretourneerd. Iris kon vervolgens met haar aanvalskracht het punt binnenslepen. De eerste game werd met 16-21 gewonnen. In de tweede game leken de Velo-ers er een derde game uit te halen, maar Iris en Jessica wisten met veel vechtlust terug te komen van een achterstand en het eerste punt binnen te halen voor HBV.

 

Dave ging vervolgens de baan op in zijn singlepartij tegen Ewout Beukers. De Velo-er deed zijn achternaam eer aan, want de smashes die hij produceerde beukte hij keihard de grond in. Dave kwam niet in zijn spel en moest de winst aan Velo laten.

 

Niels had toen de taak om Alex Vlaar van winst af te houden. De jonge HBV-er streed voor wat hij waard was en wist in sommige rally's echt te imponeren. Helaas waren de meeste rally's in het voordeel van Vlaar, die zeer gecontroleerd en bij vlagen fenomenaal speelde. 

 

Daarna was het strijdtoneel weer het terrein van de dames en zoals eerder gemeld pakte dat goed uit voor HBV. Madouc Linders had last van een lichte blessure en kon nog niet spelen. Chloe kwam derhalve als eerste in actie en wel tegen Dorien Lups. Het jonge talent van HBV ging vol zelfvertrouwen de baan op en kwam fantastisch uit de startblokken. Ze nam gelijk de leiding in de eerste game en stond die niet meer af: 10-21. In de tweede game ging Chloe wederom knallend van start en speelde ze subliem badminton. Tot de winst in zicht kwam en Lups uit een ander vaatje begon te tappen. Onverwachts ging de tweede game toch naar Velo. Chloe liet echter zien mentaal te zijn gegroeid en ging in de derde game weer vol goede moed van start. Met zeer aanvallend spel werd de derde game binnengeslagen en was de prachtige overwinning een feit.

 

Jessica speelde tegen invalster Veda Diemel. De jonge dame van Velo liet zien over veel doorzettingsvermogen te beschikken, maar de listigheid van de Hoornse zorgde voor een eenvoudige overwinning in twee games. Met een 3-3 stand was nu alles nog mogelijk. Zou HBV ook tegen topclub Velo voor de winst kunnen gaan?

Iris en Dennis gingen uitstekend van start in hun partij tegen Myke Halkema en Jim Middelburg. Het ging in de eerste game lange tijd gelijk op en het publiek, zowel van Velo als HBV, genoot van de prachtige rally's op hoog niveau. Jim en Myke bleken iets beter op elkaar te zijn ingespeeld en wonnen met 21-17 de eerste game. Daarna was de koek op bij de HBV-ers. Er werden te veel fouten gemaakt, waarvan een groot deel ook afgedwongen door het sterke spel aan Wateringse kant. De tweede game ging met duidelijke cijfers naar Velo en daarmee werd een gelijkspel het hoogst haalbare.

 

Ruben en Chloe deden wat de HBV-supporters hoopten: in twee games pakten zij de winst tegen Ewout Beukers en Veda Diemel. Chloe onderschepte veel bij het net en Ruben kon vanuit het achterveld het spel bepalen. Een mooie mix waarmee HBV een welverdiend gelijkspel tot stand bracht.


HBV heeft laten zien dat het zich kan meten met een topclub. Hoewel Velo niet geheel op volle sterkte was, kan HBV zeer trots zijn op het gelijkspel. Door het gelijkspel blijft HBV 1 punt boven Velo. Door de 6-2 winst van Duinwijck, deelt HBV nu de koppositie met de Haarlemmers. En om de koppositie te delen met de vorige Landskampioen, dat vinden we eigenlijk helemaal niet erg.

 

Volgende week wacht wederom een belangrijke test. Thuis speelt HBV tegen BC Amersfoort, op het moment van schrijven de nummer vier van de Eredivisie. Alle support is van harte welkom! Komt dat zien, team 1 in de Eredivisie voor het eerst dit seizoen in eigen huis. Start om 19.00.