· 

HBV wint en staat bovenaan

De Eredivisie is van start gegaan met de Kick-Off in Den Haag. Badminton Nederland en gastheer DKC hadden alles tot in de puntjes voorbereid en de zaal was geweldig aangekleed. De veel gehoorde complimenten voor DKC waren meer dan terecht. In een prachtige ambiance startte de Eredivisie met 5 duels van alle 10 teams. 

 

HBV mocht in Den Haag als promovendus aantreden tegen Goldinvestment Roosterse BC, vorig jaar als zesde geëindigd in de Eredivisie. Op Madouc Linders na (speelt EJK in Talinn) was het team compleet. Na een verwachtingsvol uurtje inslaan en een aantal interviews aan RTV Noord-Holland, was het tijd voor de line-up. Alle teams werden onder luid gejuich en getrommel van een percussieband voorgesteld. Na de yell was het tijd voor de eerste wedstrijd van het seizoen. 


vlnr boven: Serge Mayer (ass. coach), Dennis Lens, Dave Veerman, Niels Veenstra, Ruben Wijnands

vlnr onder: Rosaline Tumewu, Iris Tabeling, Jessica Ottenhoff, Chloe Mayer


Dennis en Ruben mochten het spits afbijten. Dennis vervult dit jaar een dubbelrol als speler/coach en zijn ervaring als dubbelspecialist betaalde zich gelijk uit in deze eerste wedstrijd. Ook Ruben kwam feilloos mee met het niveau en in twee games werden Nico Hermans en Rick Steuten aan de kant gezet (21-16, 21-16). Tussenstand: 1-0.

 

Dat we aan Iris een goede aanwinst hadden qua badminton-skills was natuurlijk wel te voorspellen, maar ook daarnaast toonde ze zich een echte HBV-er met een veel vechtlust en teamspirit. Samen met Jessica werden Wendy Hoeve en Fredrika Lagerstedt in twee eenvoudige games verslagen (21-14, 21-15). Dat dit pas de eerste wedstrijd was waarin de HBV-ers samen speelden, was niet te merken. Samen brachten ze de tussenstand op 2-0. 

 

De andere nieuwkomer, Niels, mocht vervolgens de baan op. Roosterse wilde zich nog lang niet gewonnen geven en Rick Steuten leek op weg om het eerste punt voor de Limburgers binnen te slaan. De eerste game ging nog naar Niels, maar in de tweede game was Rick de betere partij en ook tot ver in de derde game leidde hij. Niels veranderde van speltactiek, ging met meer snelheid spelen en boog met veel vechtlust een 13-8 achterstand om in een 21-18 overwinning. Een fantastische prestatie, waarmee de tussenstand op 3-0 werd gezet.

 

Omdat Iris op tijd weer haar vlucht naar Zwitserland moest halen, werd ze in de single ingezet. Een onderdeel dat ze eigenlijk nooit meer speelt. De tweede vrouwenenkelpartij tegen Fredrika Lagerstedt werd ook nog naar voren gehaald, zodat Iris op tijd in haar vliegtuig kon stappen. De vlucht haalde ze met gemak, want ondanks dat ze niet vaak uitkomt in de single, versloeg ze haar tegenstandster met duidelijke cijfers: 21-8 en 21-11; 4-0 voor HBV!

 

Chloe mocht daarna eindelijk in actie komen. Het jonge talent van HBV mocht aantreden tegen Wendy Hoeve. De eerste game werd eenvoudig binnengeslagen met 21-14. In de tweede game veel meer spanning, met name in de oneindige lijkende verlenging. Onder luid gejuich van de meegereisde Hoornse supporters trok Chloe de winst naar zich toe met 26-24 en zorgde aldus voor het overwinningspunt, 5-0.

 

Dave moest als langste wachten op zijn rentree in de Eredivisie, maar kwam goed uit de startblokken. Een groot aantal lange rally's tegen Noah Jongen zorgde bij het publiek voor veel vermaak, maar bij de HBV-er voor uitputting. Mede door de benauwdheid in de hal moest er af en toe een slokje genomen worden tussen de rally's. De eerste game won Dave met 21-18, in de tweede game kwam Dave goed terug en besliste het in de verlenging met 22-20. Daarmee werd het zesde punt binnengeslagen: 6-0.

 

Tot slot de gemengddubbels. Chloe en Ruben haalden de eerste game nog binnen met 21-18, maar daarna waren Nico Hermans en Elke Vievermans van Roosterse de baas op de baan. Met 16-21 en 16-21 werden de tweede en derde game verloren en zo kwam Roosterse van de hatelijke nul af: 6-1.

 

Aan Dave en Jessica de taak om het laatste punt voor HBV binnen te slaan. Frank Vermeesch en Anne Vievermans bouwden in de eerste game echter een duidelijke voorsprong op. Desalniettemin bleven Dave en Jessica voor elk punt gaan en het werd duidelijk dat de twee al jaren samen hebben gespeeld. Na een aantal prachtige rally's kwamen de HBV-ers langszij en werd de eerste game met 23-21 gewonnen. Het verzet was daarna gebroken en met 21-14 was het zevende (!) punt binnen. 


Door de 7-1 winst pakt HBV heel brutaal de leiding in de Eredivisie. Velo won verrassend met ruime cijfers (6-2) van Almere en staat hierdoor op de tweede plaats. Amersfoort, Van Zijderveld en Duinwijck pakten een 5-3 overwinning op respectievelijk TFS, Smashing en DKC.

 

Volgende week zaterdagavond speelt HBV de uitwedstrijd tegen Velo, waarbij men (gezien de stand) kan spreken van een heuse topper. HBV is zich er uiteraard van bewust dat Velo van een heel ander kaliber is en dat er volgende week keihard gestreden zal moeten worden om de punten. 

 

Tot die tijd kunnen we genieten van de droomstart van HBV. Nog nooit behaalde HBV een overwinning in de Eredivisie en al zeker nog nooit stond HBV op enig moment bovenaan in de Eredivisie. Teletekstpagina 615 zal door de Hoornse badmintonliefhebbers deze week een aantal keer per dag aan gezet worden.