· 

HBV-ers kansrijk op SportVen Master

Gedurende het seizoen worden er een aantal 'Master'-toernooien gespeeld in Nederland. Toernooien van het hoogste landelijke niveau. 

 

BC Drachten organiseert traditiegetrouw het eerste Master toernooi in Gorredijk. Namens HBV doen mee:

  • Jessica Ottenhoff
  • Dave Veerman
  • Chloe Mayer
  • Niels Veenstra
  • Feng Groothuijse
  • Menno de Vor
  • Sanne Roos
  • Sophie Mayer

 

Als we de plaatsing mogen geloven, zijn de HBV-ers kansrijk op een finaleplek. 

 

ME Master

Niels is tweede geplaatst in de single. Vorig jaar heeft hij al een aantal mooie resultaten geboekt in het Master-Circuit. Hij zit in hetzelfde kwart als Menno, dus wellicht zien we een kwartfinale tussen twee HBV-ers.

Dave zit in het bovenste gedeelte van het schema en zal, mocht het zo ver komen, de nummer 1 geplaatste Aram Mahmoud treffen in de kwartfinale.

 

VE Master

Hier geen geplaatste spelers namens HBV. Chloe heeft een pittige loting: als zij de eerste ronde overleeft, treft ze hoogstwaarschijnlijk Manon Sibbald (1). Jessica zit in het tweede kwart ingedeeld en zou in de kwartfinale Raquel Humphris (4) kunnen treffen, maar zal daarvoor eerst twee pittige rondes door moeten doorkomen. Feng trof het niet met de loting; zij werd direct gekoppeld tegen Dorien Lups, de nummer 2 van de plaatsingslijst. Sanne start met een bye en speelt met de intentie om ervaring op te doen op het hoogste niveau.

 

MD Master

Dave en Niels zijn hier ongeplaatst, maar zijn het aan hun stand verplicht om de poule te winnen en de finalepoule te bereiken. In dezelfde poule speelt Menno met Roel Jongsma.

 

VD Master

Chloe en Jessica hebben een zware loting in het dubbelspel,  waarbij ze onder andere tegen Raquel Humphris en Manon Sibbald (2) zullen uitkomen. Ook Feng heeft een pittige loting: zij speelt haar eerste dubbelpartij met Thirza Latupeirrisa tegen de eerste geplaatsten.

 

GD Master

In het gemengddubbelspel veel kansen voor HBV. Niels is samen met Jasmine Paap 2e geplaatst. In de tweede ronde zouden zij al Menno en Sanne kunnen treffen. Chloe Mayer is 3e geplaatst, samen met Timo Stoffelen. Dave en Jessica zijn samen 4e geplaatst, maar zitten in een behoorlijk pittig deel van het schema.

 

Categorie 4

Sophie komt uit in categorie 4. In het enkelspel treft ze het niet: ze speelt gelijk tegen haar dubbelpartner en nummer 1 geplaatst Anouk van Wijk. In het dubbelspel zijn zij samen tweede geplaatst en zouden ze bij poulewinst de finale bereiken. 

 

Succes HBV-ers!