· 

Voorbeschouwing Eredivisie 2018-2019

In het seizoen 2016-2017 mocht HBV onverwachts debuteren in de Eredivisie. Het terugtrekken van Slotermeer zorgde voor een uniek jaar waarin HBV mocht proeven aan het hoogste niveau. Helaas kwam de Eredivisie nog te vroeg en degradeerden de Horinezen naar de Eerste Divisie.

 

Met overmacht werd HBV kampioen in de Eerste Divisie en team 1 keert nu vol ambitie terug in de Eredivisie. 

 

Om met de topclubs in de Eredivisie mee te kunnen komen, werd gezocht naar versterking. Met acht spelers heeft HBV nu een zeer uitgebalanceerd team. Ervaring, jong talent, enkel- en dubbelspecialisten. Met één gemeenschappelijke eigenschap: vol passie badmintonnen en zo tot het uiterste gaan voor HBV.


SELECTIE HBV 1; 2018-2019

Dave Veerman

-------------------

Chloe Mayer

Ruben Wijnands

-------------------

Jessica Ottenhoff

Niels Veenstra

-------------------

Madouc Linders

Dennis Lens

-------------------

Iris TabelingDe ambitie is duidelijk: tot de topclubs van Nederland behoren. Doelstelling voor komend seizoen: na de Eerste Fase van 9 wedstrijden bij de top 5 staan, wat toegang verschaft tot de Kampioenspoule.

 

Wij hopen dat alle leden van HBV de spelers van team 1 komen aanmoedigen bij de thuiswedstrijden (noteer in uw agenda!):

zaterdag 22 september, 19.00: HBV - Amersfoort

zaterdag 29 september, 19.00: HBV - Smashing

zaterdag 6 oktober, 19.00: HBV - Van Zijderveld

zaterdag 3 november, 19.00: HBV - Duinwijck

 

 

Het complete programma, inclusief voorbeschouwing:

 

8-9: Roosterse

HBV is uiteraard niet de enige club die op de bovenste 5 plekken aast. In de eerste wedstrijd van team 1, tijdens de Kick-Off op 8 september, wordt gestreden tegen Roosterse. De Limburgers zijn de laatste jaren zeer stabiel in de Eredivisie en kloppen nadrukkelijk op de deur bij de topclubs. Vorig jaar werd op 2 punten na de Kampioenspoule gemist; Amersfoort ging er met de gewilde vijfde plaats vandoor. Een uitermate belangrijke start van het seizoen dus!

 

15-9: Velo

Voor de tweede wedstrijd zal HBV wederom naar Zuid-Holland afreizen: op 15 september is Velo de tegenstander. De meervoudig landskampioen, voor de laatste maal nog in 2017, zal een pittige tegenstander worden. Afgelopen seizoen kon Velo met een 4e plaats niet mee in het titelgeweld. Wellicht liggen er dit seizoen voor HBV ook kansen tegen Velo?

 

22-9: Amersfoort

Hierna volgen twee cruciale thuisduels waarin HBV alle steun kan gebruiken: op 22 september tegen Amersfoort en op 29 september tegen Smashing. Hoewel BC Amersfoort jaren één van de topclubs van Nederland was, dateert het laatste kampioenschap uit 2013. Afgelopen seizoen wisten ze zich op het nippertje te plaatsen voor de Kampioenspoule, maar konden daarin niet imponeren. Winst op Amersfoort lijkt noodzakelijk om de doelstelling te behalen.

 

29-9 Smashing

Een week later wacht Smashing Wijchen, een jong team dat het steeds beter doet in de Eredivisie. Vorig jaar zaten zij qua niveau dicht bij Amersfoort en Roosterse. HBV ziet Smashing dan ook vooraf als één van de concurrenten in de strijd om een plek bij de top 5.

 

30-9: DKC

Na de belangrijke wedstrijd tegen Smashing, wacht een dag later, 30 september, de uitwedstrijd tegen DKC. HBV mag dus in de Eerste Fase tweemaal richting Sporthal Hogeveld. Laten we hopen dat er later in het seizoen nog een ontmoeting in deze sporthal volgt, want DKC wordt in de wandelgangen al beschouwd als titelfavoriet. De Hagenezen gaan zonder twijfel de Kampioenspoule behalen, dus het zal geen gemakkelijke opgave worden voor HBV.

 

6-10: Van Zijderveld

Het team van Van Zijderveld bungelt de afgelopen jaren onderaan in de Eredivisie, waar de vereniging gezien de clubhistorie eigenlijk niet hoort. Het is dan ook de vraag of Van Zijderveld voldoende versterking heeft binnengehaald om weer aan te haken. Zo niet, dan moet HBV op 6 oktober een thuisoverwinning behalen, wil het aan de ambities voldoen.

 

20-10: Almere

Twee weken later wacht topclub Almere. Nog zonder landstitel, maar de afgelopen jaren steeds titelkandidaat. Het is te verwachten dat de Almeerders wederom voor de titel gaan en dat HBV dus volle bak moet in het hol van de leeuw op 20 oktober.

 

27-10: TFS Barendrecht

TFS Barendrecht was vorig seizoen zeer sterk in de Handhavingspoule en versloeg onder andere Roosterse en Smashing. Een team om rekening mee te houden dus. Twee seizoenen geleden was TFS nog de eerste club waartegen HBV een gelijkspel binnenhaalde in de Eredivisie (gewonnen werd er dat seizoen helaas niet). HBV is inmiddels flink versterkt, maar dat kan van TFS ook gezegd worden. Een belangrijke wedstrijd aldus, waarbij team 1 alle support kan gebruiken in de eigen hal.

 

3-11: Duinwijck

Een mooie afsluiting van de Eerste Fase tegen huidig Landskampioen Duinwijck uit Haarlem. De uitwedstrijd zal geen makkie worden, maar de vraag is welke spelers van Duinwijck HBV zal treffen. Duinwijck heeft een brede selectie en zette vorig seizoen in de beslissende wedstrijden een aantal verrassende topspelers in. Of zij ook ingezet worden in de wedstrijd tegen HBV valt nog te bezien. Maar ook zonder deze topspelers is Duinwijck een zeer sterk team.

 

 

Na de Eerste Fase volgt een korte periode van rust. Hierin wordt het competitieschema opgemaakt voor de Tweede Fase, waarin de bovenste 5 teams in de Kampioenspoule terecht komen, en de onderste 5 teams in de Handhavingspoule.