· 

Finn en Megan onderscheiden

Op donderdagmiddag 12 juli vond in de raadszaal van de gemeente Hoorn de uitreiking plaats van de jeugd-sportonderscheidingen van de gemeente, door de nieuwe wethouder van sport mevrouw K. al Mobayed.

Zij deed dit met groot enthousiasme, had voor elke topper een persoonlijk woord en toonde zich trots op onze sporttalenten, die ze binnen een aantal jaren ook in de internationale top hoopt te zien. 

 

Onze nationaal kampioenen Megan en Finn stonden op de lijst.

 

Megan kreeg dit jaar de zilveren sportpenning voor het prolongeren van haar nationale titels eind april, was vorig jaar al 3-voudig Nederlands kampioen aangepast badminton en dit jaar opnieuw. Zoals het NHD eerder al beschreef:"Kampioen worden is moeilijk, maar kampioen blijven is nog veel moeilijker". Megan gaat komend jaar in training op Papendal ter voorbereiding van de Olympische Spelen 2020. 

 

Finn, voor de uitreiking naar Hoorn gekomen vanuit Papendal waar hij tegenwoordig doordeweeks traint en naar school gaat, ontving het certificaat voor het behalen van de titel Nederlands Jeugdkampioen in het mannen-dubbel-17 op 10 juni jl.

 

Naast de sportonderscheiding van de gemeente kregen beiden van HBV nog een blijk van waardering voor hun prestaties dit jaar. Wat zijn we blij en trots met jullie als leden!