· 

Team 1: Iris Tabeling versterkt HBV

HBV heeft een extra troef in handen voor komend seizoen. Nederlands Kampioen damesdubbel in 2012 en 2017, Iris Tabeling, gaat een gedeelte van de competitie meespelen voor team 1. De TC is ontzettend trots dat Iris in Hoorn komt spelen volgend seizoen. 

 

Iris zat jarenlang bij de nationale selectie in Papendal. Ze speelt en traint momenteel in Zwitserland. Samen met haar Zwitserse dubbelpartner Nadia Frankhauser gaat ze het internationale circuit af om een zo hoog mogelijke wereldranking te behalen. Momenteel zijn zij de nummer 88 van de wereld.

 

Iris zal door de vele internationale toernooien niet alle wedstrijden voor HBV mee kunnen spelen. Toch is de TC ontzettend positief over de komst van Iris, omdat ze met haar ervaring veel kan brengen in de selectie. We hopen met Iris onze doelstelling van volgend jaar, het behalen van de Kampioenspoule, waar te kunnen maken.

 

Het aantrekken van Iris wordt mogelijk gemaakt door onze sponsor, die via de Stichting Topsport HBV alles voor team 1 mogelijk maakt. Het bestuur zal voor 1 juli de leden informeren over deze Stichting. 

Iris Tabeling

 

Leeftijd: 26 jaar

Woonplaats: Burgdorf, Zwitserland

Studie: Pedagogische Wetenschappen

Voorkeur: Rechtshandig

 

Voorgaande clubs: Martinus, Van Zijderveld, Emsdetten, Refrath, Trittau (Duitsland).

 

Prestaties: Nederlands Kampioen damesdubbel, Winnaar Dutch Open damesdubbel 

 

"Ik ben Iris. Badminton is mijn hobby, werk en mijn passie. Ik zeg dan ook altijd: zonder plezier in het spelletje, wordt het bijna onmogelijk om het beste uit jezelf te halen. Ik ben er dag in dag uit mee bezig. Zolang ik dat plezier nog heb, ben ik niet van de baan te krijgen!

Ik ga competitie spelen in Zwitserland en dan mag ik ook nog in een andere competitie spelen. Niets leuker dan weer een club in Nederland. HBV kwam met mooie doelen die me aanspraken!"


Reactie schrijven

Commentaren: 0