· 

Finn Nederlands Jeugd Kampioen

Dit weekend werden in Tilburg de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen 2018 gespeeld. Uiteraard een belangrijk toernooi, vooral ook voor onze eigen Finn Achthoven, Chloe Mayer en Madouc Linders, die van te voren al werden getipt als kanshebbers voor de finales.

 

Finn Achthoven is in het Mannen-Dubbel -17 Nederlands Kampioen geworden. Samen met Brian Wassink (Duinwijck) werd alleen in de halve finale een game verloren. In de finale tegen Lars Kros en Timo Stoffelen (1) werd in twee games gewonnen: 21-12, 21-17.

In de overige onderdelen kwam Finn niet tot de finale. In het enkelspel verloor hij direct van zijn dubbelpartner. In het gemengddubbel werd knap de halve finale gehaald, die nipt werd verloren met 22-24 en 22-24.

 

Chloe Mayer was verantwoordelijk voor de uitschakeling van Finn in het gemengddubbel. Samen met Timo Stoffelen (Almere) bereikte zij de finale in de mix.. Deze werd in een zinderde partij net niet gewonnen: Lars Kros en Daphne Jansen waren met 21-15, 14-21, 20-22 te sterk. Een prachtige 2e plaats in het Gemengd-Dubbel -17 voor Chloe.

Chloe was in het vrouwendubbel met Amy Tan ongeplaatst, maar behaalde wel de finale. Hierin waren uiteindelijk Charissa Kuiper en Meike Versteeg te sterk met 19-21 en 14-21. Toch wederom een 2e plaats in het Vrouwen-Dubbel -17.

Meike Versteeg had Chloe eerder al gedwarsboomd: de Amersfoortse won in de halve finale van de HBV-er met miniem verschil: 16-21, 21-16, 21-23. Wel een uitstekende plaats in de halve finale voor de Hoornse speelster.

 

Madouc Linders werd in de categorie -19 getipt voor de finaleplaatsen. In het enkelspel kon ze dit helaas niet waarmaken, ze verloor van Debora Jille, de uiteindelijke winnares.

In het Vrouwen-Dubbel -19 behaalde Madouc de 2e plaats. Samen met Milou Lugters werd in een finalepoule alleen verloren van Debora Jille en Alyssa Tirtosentono. 

Madouc bereikte met Gijs Duijs zonder te spelen de finale, vanwege twee walk-overs. In deze finale bleken Milou Lugters en Ties van der Lecq een maatje te groot. Toch ook hier wederom een 2e plaats in het Gemengd-Dubbel -19.

 

Sophie Mayer verdient ook een vermelding. Zij was ongeplaatst in haar onderdelen, maar behaalde toch knap de halve finale in het vrouwen-dubbel -15. 

 

HBV is trots op alle prestaties! Gefeliciteerd!!