· 

NJK: HBV-ers kansrijk op titel

Lukt het een HBV-er om volgend weekend in Tilburg Nederlands Jeugd Kampioen te worden? Lukt het Finn en Madouc om hun drie titels te prolongeren, maar dan nu in een hogere leeftijdsklasse?

 

Namens HBV strijden Sophie Mayer, Finn Achthoven, Chloe Mayer en Madouc Linders mee om de prijzen. Als we de plaatsingslijst mogen geloven, hebben de Horinezen in ieder geval veel kans om tot de finale te komen. 

 

Madouc Linders is in de Vrouwen-Enkel -19 als 1e geplaatst. Ze is zeker kanshebber op de titel, maar zal daarvoor wel een aantal sterke speelsters moeten verslaan. In de halve finale zou ze de ongeplaatste Debora Jille tegen kunnen komen, spelend bij landskampioen Duinwijck.

In de dubbel met Milou Lugters en gemengddubbel met Gijs Duijs heeft Madouc ook alle kansen om de finale te halen; in beide onderdelen is ze 2e geplaatst.

 

Finn Achthoven staat in het Mannen-Enkel -17 als 4e geplaatst. Hij zit in de sterke bovenkant van het schema en zal voor een finale-plaats waarschijnlijk moeten afrekenen met Wessel van de Aar (6) en Timo Stoffelen (1). Geen gemakkelijke opgave voor de HBV-er, die overigens pas eerstejaars -17 is.

In de dubbel met Brian Wassink is Finn als 2e geplaatst en lijkt een finaleplaats goed mogelijk. In het gemengddubbel met Sabine de Wit is hij 3e geplaatst.

 

Chloe Mayer is in het Vrouwen-Enkel -17 ook als 4e ingeschaald en zal net als Finn moeten afrekenen met de nummer 6 en nummer 1 van de plaatsingslijst; respectievelijk Sabine de Wit en Meike Versteeg.

In het damesdubbel is Chloe, samen met de ijzersterke Amy Tan, niet geplaatst. Eventueel zullen zij in de 2e ronde al stuiten op een sterke tegenstander, maar wordt deze verslagen, dan lijkt een finaleplek dichtbij. In het gemengddubbel met Timo Stoffelen is Chloe als tweede geplaatst. Ze zouden in de halve finale Finn en Sabine tegen kunnen komen, maar dan moet het natuurlijk eerst zo ver komen.

 

Sophie Mayer is ongeplaatst en komt uit in drie onderdelen in de categorie -15. Ze heeft dit jaar in het Junior Master Circuit bewezen dat ze geplaatste spelers kan verrassen, dus wie weet lukt dit haar ook op de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen. 

 

HBV wenst alle spelers veel succes en is sowieso trots op deze spelers dat ze gaan strijden om de titel op het NJK!