· 

Jessica en Niels imponeren op Grand Prix/Master Finals

Afgelopen weekend werd bij BC Drop Shot in Den Haag het prestigieuze Grand Prix toernooi georganiseerd. Een van de sterkste toernooien van Nederland, dat enerzijds bestaat uit een 'open' Grand Prix-toernooi en anderzijds uit de Master Finals, waar alleen de 8 hoogstgenoteerde spelers van het Masters-circuit aan mee mogen doen. 

 

Namens HBV deden Niels Veenstra, Jessica Ottenhoff, Chloe Mayer, Feng Groothuijse en Menno de Vor mee. 

 

Nieuwbakken HBVer Niels Veenstra was geselecteerd voor de Master Finals. Hierin bereikte hij de finale door in twee games Marco de Jager te verslaan. In de finale was Aram Mahmoud (BV Almere) in twee games te sterk.

 

Ook in het mannendubbel pakte Niels Veenstra de tweede plaats, samen met Gijs Duijs. In de finale was wederom Aram Mahmoud te sterk, ditmaal met partner Saied Taki: 17-21, 20-22.

 

Jessica Ottenhoff deed mee aan het Grand Prix toernooi en trof in de kwartfinale de getalenteerde Jaymie Laurens, die de afgelopen weken in topvorm is. In de beslissende derde game was Jessica na een spannende verlenging net iets sterker: 21-12, 12-21, 24-22. In de halve finale versloeg Jessica Raquel Humphris van Duinwijck met 21-18 en 22-20. In de finale was Yalan Chang uit Taipei met 10-21 en 16-21 te sterk. 

 

Menno de Vor bereikte de finale door o.a. in de kwartfinale de als 4e geplaatste Denzell van Soerland in drie spannende games met 19-21, 21-18, 21-19 te verslaan. De finale werd verloren tegen Martijn Vonk. 

 

Tot slot kwam ook Chloe Mayer in het Grand Prix toernooi van het Gemengd Dubbel tot de halve finale, met haar partner Timo Stoffelen. De uiteindelijke winnaars Wessel & Imke van der Aar bleken in de halve finale een maatje te groot.

 

Vier mooie zilveren plakken voor HBV, wat laat zien dat de concurrentie van volgend seizoen in de Eredivisie de borst nat mag maken!Niels Veenstra (links), 2e plaats Master Finals.

Reactie schrijven

Commentaren: 0