· 

Finn belangrijk voor Oranje -17

Finn Achthoven was het Paasweekend actief op de Six Nations -17 in Engeland. Een prestigieus jeugdtoernooi voor spelers uit Denemarken, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Zweden en Nederland. 

 

In het individuele toernooi wist Finn helaas niet een ronde verder te komen. Hij is ook net terug van een blessure, dus dat valt hem niet kwalijk te nemen. In het teamtoernooi daarna pakte hij een aantal mooie overwinningen. De mooiste was de winst in het mannendubbel op Frankrijk, waarbij de tegenstanders nog het mannendubbel hadden gewonnen in het individuele toernooi! Een puike prestatie.

 

Onderstaand een verslag van Badminton Nederland:

 

In het teamtoernooi van de Six Nations U17 in het Engelse Milton Keynes spelen alle landen tegen elkaar. De volgorde wordt bepaald n.a.v. de eindstand van het laatste Six Nations toernooi en er worden 9 partijen gespeeld (2 ME, 2VE, 2 MD, 2 VD en 1 mix),

 

Het Nederlandse jeugdteam U17 begon tegen Denemarken en verloor deze wedstrijd met 1-8. Alleen Nadia Choukri wist van de Deense Frederikke Nielsen te winnen.Een mooie revanche van Nadia, na 2 dagen geleden in het individuele toernooi nog nipt te hebben verloren van de Deense.

 

De tweede wedstrijd was tegen Duitsland en ook deze wedstrijd werd verloren met 1-8. Het enige punt van Nederland werd gemaakt door het vrouwendubbel Kelly van Buiten/ Kiona van der Werf. De score was wel wat geflatteerd, want er waren zeker kansen op meer punten. Zo vielen bij Nadia Choukri in het vrouwenenkel, Robin Mesman en Dyon van Wijlick in het mannendubbel en in de mix van Finn Achthoven en Jaymie Laurens de punten aan het einde van de derde game net de verkeerde kant op.

 

De derde wedstrijd tegen Frankrijk begonnen Andy Buijk en Robin Mesman in de singles die beide werden verloren: 0-2 voor Frankrijk. De vrouwenenkelspelen zorgden er echter voor dat de stand gelijk getrokken werd, zowel Jaymie Laurens als Nadia Choukri pakten de punten. 

De sensatie van de dag werd het mannendubbel van Finn Achthoven en Andy Buijk. Zij moesten het opnemen tegen het kampioenendubbel van het individuele toernooi Christo Popov/ Yanis Gaudin. In een zeer gelijke opgaande derde game werd het uiteindelijk 21-19 voor Finn en Andy. 

 

Hierna werden echter het andere mannendubbel evenals de twee vrouwendubbels verloren, waardoor de stand 3-5 voor Frankrijk werd voordat de laatste partij de baan op moest. De mix met Finn Achthoven en Jaymie Laurens won en zorgde zo voor de eindstand van 4-5 op het scorebord.

 

Daarna was Engeland aan de beurt. Deze wedstrijd werd met 2-7 verloren.Toch werd ook nu weer goed strijd geleverd. De winstpartijen gingen naar onze beide mannendubbels: Finn Achthoven/Andy Buijk en Dyon van Wijlick/Robin Mesman.

 

Zweden was de laatste opponent dit toernooi. De winstpartijen werden behaald door Andy Buijk en Nadia Choukri, beide in 3 zeer gelijk opgaande games en door de dubbels Finn Achthoven/ Andy Buijk en Nadia Choukri/ Jaymie Laurens. Eindstand 4-5 voor Zweden.

 

De coaches kijken tevreden terug op het teamtoernooi, ondanks dat alle landenwedstrijden verloren werden. Het volgende Six Nations toernooi U17 wordt gespeeld in Zweden van 18-22 april 2019.

 

via Ger Tabeling

Foto's Badminton Nederland

Reactie schrijven

Commentaren: 0