· 

Finale Eredivisie: Almere - Duinwijck

Aanstaande zaterdag wordt in de Maaspoort in Den Bosch om 13.00 de finale van de Eredivisie gespeeld. BV Almere en BC Duinwijck staan in de finale en zullen gaan strijden om de titel landskampioen 2017/2018.

 

Topbadminton is uiteraard ook een stuk dichter bij huis te zien: het Junior Master wordt in Hoorn gespeeld en daar staan de talenten van de toekomst op de baan. Maar toch interessant om deze finale vooraf te beschouwen, zeker omdat volgend seizoen ons eerste team zal spelen tegen deze topclubs.

 

Almere

Almere eindigde in de eerste fase van de competitie soeverein op de eerste plaats. In de tweede fase kwam Duinwijck nog even dichtbij, maar desondanks eindigde Almere als de nummer 1 en plaatsten zij zich direct voor de finale. In 2016 stond Almere overigens ook als favoriet in de finale, maar moest het buigen voor Velo. Lukt het dit jaar om hun eerste landskampioenschap binnen te halen?

Almere kan bouwen op een brede selectie met ook internationale toppers als Cheryl Seinen en Jelle Maas. Zij werden beiden Nederlands Kampioen in het dubbelspel een kleine maand geleden, en Cheryl tevens in de mix. Ook nog een Hoorns tintje aan de selectie van Almere: Madouc ("Douckie") Linders is een vaste waarde in het Almeerse team en we wensen haar dan ook heel veel succes!

 

Spelers: Tamara van der Hoeven, Manon Sibbald, Cheryl Seinen, Madouc Linders, Ilse Vaessen, Tim Vaessen, Sebastiaan Li, Jelle Maas, Aram Mahmoud, Dave Khodabux en Léon Nottelman.

Coaches: Erik Staats en Joris van Soerland.

 

Duinwijck

De Haarlemmers eindigden zowel in de eerste als tweede fase op de 2e plaats. In de halve finale rekenden zij met de nummer 3 (DKC) af met duidelijke cijfers. Duinwijck heeft met onder andere de ervaren Akvile Stapusaityte, Jordy Hilbink, Jorrit de Ruiter en Ruud Bosch en de talentvolle Debora Jille al een zeer gedegen team. Maar in de halve finale werden daar ook nog eens wereldtoppers Selena Piek en Jacco Arens bijgezet. Er werden wel wat wenkbrauwen gefronst, want hoe fair is het om in de laatste wedstrijden plots met deze toppers op de proppen te komen. Aan de andere kant is het natuurlijk geweldig om de Olympiërs in actie te zien in de Eredivisie. 

 

Spelers: Ruud Bosch, Jacco Arends, Jorrit de Ruiter, Jordy Hilbink, Ties van der Lecq, Ralph Starren, Akvile Stapusaityte, Debora Jille, Selena Piek en Raquel Humphris.

Coaches: Stan Put en Herman Leidelmeijer.

 

De kansen

Duinwijck lijkt met het toevoegen van Selena en Jacco een goede kans te maken op de eindoverwinning. Almere staat echter bekend om de strijdlust, dus het zal niet zomaar gedaan zijn. In de dubbels zullen Selena en Cheryl (vormen nu een koppel) bij de vrouwen en Jelle en Jacco (voormalig duo) bij de mannen waarschijnlijk tegenover elkaar staan. Dat moet spektakel opleveren. In de singles kan het alle kanten op, al lijkt Duinwijck in het voordeel met Akvile die al haar singles nog heeft gewonnen en Debora die pas 1 single verloren heeft (tegen Almere..).

De mixen zullen helemaal afhankelijk zijn van de opstelling van de coaches. Wie speelt samen en tegen wie? Hier is nog weinig over te zeggen.

 

Voorspelling

Een wilde gok: 5-3 voor Duinwijck. 

Laat hieronder jouw voorspelling achter!

Reactie schrijven

Commentaren: 0