· 

Voorbeschouwing HBV Junior Master

Komende zaterdag wordt de 10e editie georganiseerd van het HBV Junior Master. Jeugdspelers uit heel Nederland zullen hun badmintontalent laten zien in Hoorn. 

 

De wedstrijden starten zaterdagochtend om 8.30. De poule-wedstrijden worden tot 15.00 gespeeld. Alle (halve) finales worden daarna ingepland, zodat goed rekening kan worden gehouden met spelers die meerdere finales spelen.

 

Onder 11 jaar

In de categorie -11 jaar hebben we helaas weinig inschrijvingen. Tien jaar geleden was -11 nog een verplicht onderdeel op de Junior Masters en wellicht zou dat ook wel weer moeten. Bij onze eerste Junior Master edities hebben we spelers onder 11 jaar gehad als Joran Kweekel, Alyssa Tirtosentono en Madouc Linders, nu allemaal toppers in de Eredivisie.

Dit jaar alleen een mannenenkel, en daarin is Tobias Mayer van HBV de te kloppen speler volgens de plaatsingslijst.

 

Onder 13 jaar

Kas Sacranie van BC Duinwijck is in de categorie -13 jaar de speler om in de gaten te houden. Hij is zowel in de single als dubbel eerste geplaatst. In het mannenkel is Mats Duwel van Velo zijn voornaamste belager.

Bij de meisjes is Famke Wouters van BC Echt (Limburg) de favoriet. Ook zij is zowel in de single als dubbel als hoogste ingeschaald. Flora Wang van BC Geldrop is in het meisjesenkel de verwachte tegenstandster in de finale.

 

Onder 15 jaar

Zoals vanouds is de categorie -15 jaar het populairst. Waar vroeger nog Badminton Academy’s en Schools verplicht waren hun spelers naar de Junior Masters te sturen, is dat nu niet meer het geval. Desondanks een aantal talentvolle spelers komende zaterdag in Hoorn, te weten:

Stijn de Keizer van DKC en Daan Sacranie van BC Duinwijck zijn de topfavorieten in het mannenkel. Anouk van Wijk van Amersfoort en Karlijn van der Lee van DKC gaan volgens de plaatsing de finale halen in het meisjesenkel.

 

Onder 17 jaar

De -17 categorie is in 2011 toegevoegd aan het Junior Master. Toch blijkt het elk jaar lastig om deze categorie vol te krijgen. Zeker bij de dames weinig inschrijvingen. Kaylee van der Wiel (BC Dropshot) is de grootste kanshebber bij de meisjes. Bij de jongens -17 is Damian Schouten van BCRS de nummer 1 geplaatst, met Bartel Komin van Duinwijck als belangrijkste uitdager.

Reactie schrijven

Commentaren: 0