· 

HBV-ers stranden in eerste ronde NK

Finn Achthoven, Chloe Mayer en Feng Groothuijse maakten vandaag hun debuut in het hoofdtoernooi van de Nederlandse Kampioenschappen in Almere.

 

Feng Groothuijse kreeg tegen Daphne Jansen kansen om de eerste game te pakken. Ze poetste een achterstand en 3 gamepoints weg. Ze kwam zelf eenmaal op gamepoint, maar verzilverde deze niet. Met 22-24 en 13-21 moest ze haar meerdere erkennen in Jansen.

 

Finn Achthoven speelde tegen Eredivisiespeler Jordy Hilbink, de nummer 7 van Nederland. In de eerste game veel fouten van de HBVer, wat resulteerde in 5-21. In de tweede game waren er al meer rally's, maar het niveau van Hilbink was nog een stap te hoog voor ons 16-jarige talent: 9-21.

 

Chloe Mayer trad aan tegen Madouc Linders, in het verleden ook voor HBV uitkomend. Madouc sloeg in de eerste game al snel een gaatje en gaf deze niet meer uit handen. In de tweede game veel fouten van Chloe in het begin, waardoor Madouc op een ruime voorsprong kwam. Daarna maakte juist Madouc weer veel fouten en werd het 15-15. Een aantal spannende rally's later tussen de jonge speelsters was de winst toch voor Madouc: 15-21, 18-21.

 

Fantastisch om onze spelers op dit hoge niveau te zien spelen en dat smaakt zeker naar meer. We kijken nu al uit naar de Eredivisie-wedstrijden komend seizoen!

Reactie schrijven

Commentaren: 0